Open dag Kruidentuin 25 juni

De open dag van de Kruidentuin aan de Brinkstraat in Putten ,afgelopen zaterdag 25 juni was ondanks de vele regen een succes. Ongeveer 200 mensen hebben de tuin bezocht. Behalve de kruiden was er een Imker, Wilgentenenvlechten, Het Puttens Historisch genootschap met melkmoes, Stichting Natuur en Mllieu. Een Welzijncoach, De Grensverleggende Talenten met de vogelhuisjes/nestkasten, bloemstukjes en kruiden voor de verkoop. Dank aan iedereen die deze dag tot een succes hebben gemaakt! Dank aan de bakker van Looijengoed en keurslager Geerse voor de broodjes en het beleg . Dank ook aan Esther van het jeugdcentrum de Krakerr, die speciaal open was voor ons. Jan Liemburg heeft de koffie gesponsord op deze dag, hartelijk dank hiervoor, en voor de parasol van Inter Sport, die we mochten gebruiken.. 

Afdrukken E-mail

Sponsoring lopers Rabobank Randmeren

De Rabobank Randmeren heeft met 2 estafetteteams met succes deelgenomen aan de Eindhoven Marathon op 9 oktober jl. Rabobank Randmeren 1 werd 20e van in totaal 230 deelnemende teams ( en was nr 2 van de Rabobank teams) Beide teams werden gesponserd en dit heeft voor Stichting Grens Verleggende Talenten € 500 opgeleverd. 

Afdrukken E-mail

vrouwengroep KVG Sint Franciscuskerk Franeker

Stichting Grensverleggende Talenten als goede doel gekozen van de vrouwengroep KVG te Franeker.

Elk jaar kiezen de vrouwen van de vrouwengroep KVG van de Sint Franciscuskerk in Franeker een goed doel. En dat is voor het nieuwe seizoen van de KVG te Franeker de SGVT geworden. Elke keer als de dames bij elkaar komen en dat is minimaal 1 maal in de maand vaak gekoppeld aan een activiteit wordt er vooraf een collecte gehouden voor dit gekozen doel. De SGVT en Friesland hebben wel wat met elkaar. Hoe komt dat? Grensverleggend bezig zijn en dat zijn de dames Yvonne van den Brink, Gerda Deinum en Bettie Wolbers, vrijwilligers voor en van de SGVT die wonen in Friesland. Deze dames zijn zeer actief, zij geven workshops, staan op diverse markten en knutselen van alles, wat ze weer verkopen op de diverse markten, prachtige creaties worden gemaakt van fietsbanden en handdoeken. Ze zijn er heel druk mee en mede dankzij hun inzet heeft de SGVT al diverse aankopen kunnen doen. Door een stukje in de plaatselijke krant zijn de vrouwen van de KVG in Franeker in contact gekomen met Gerda en Yvonne en hebben aangegeven dat de KVG de SGVT als goede doel heeft gekozen voor dit seizoen, en of het mogelijk was dat er een presentatie over de SGVT en een workshop gegeven kon worden op maandagavond 26 september tijdens de opening van het nieuwe seizoen van de KVG. In Putten waren we zeer blij verrast met dit mooie en leuke bericht uit Friesland. Jacqueline is naar Franeker gegaan en heeft een presentatie gehouden over de SGVT en autisme, aansluitend was er de workshop bloem/herfst stukjemaken georganiseerd door Yvonne en Bettie. Op de foto gemaakt door Yvonne van den Brink krijgt Jacqueline uit handen van de voorzitter van de KVG , Ria van der Geest het bedrag van € 371,50 overhandigd. Dit is de opbrengst van de workshop en de collecte. Daarboven komt nog het bedrag van de collectes dat aan het einde van de periode ,eind april bekend gemaakt gaat worden. Het was een zeer geslaagde avond waar de dames van de KVG ook lieten zien dat er veel talent aanwezig was. Groot was de verrassing , dat Jacqueline later op de avond uit handen van vrijwilliger, Yvonne, een bedrag van € 407,50 overhandigd kreeg voor de SGVT, dit bedrag was door de drie dames dit jaar opgehaald . We zijn zowel de KVG als Yvonne, Gerda en Bettie zeer dankbaar hiervoor en zullen een gedeelte gaan gebruiken voor de nieuwe woonvorm en voor de locatie aan de Husselsesteeg. 

Afdrukken E-mail

Putten doet weer mee aan de landelijke opschoondag

Zaterdag 12 maart 2011 is de landelijke opschoondag. Ook de SGVT doet weer mee.

Opruimdag Putten door SGVT Het doel van de opschoondag is om inwoners bewust te maken van afval: het voorkomen van (zwerf)afval en het opschonen van Putten. Op 12 maart zullen ruim 100 inwoners van Putten in verschillende groepen actief zijn tijdens de landelijke opschoondag. Een aantal van deze groepen doet al meerdere jaren mee. Zo is er weer een grote groep inwoners die rond de Beulekampersteeg het zuidwestelijk buitengebied opschoont. Het Puttens Mannenkoor ruimt wederom de omgeving van hun oefenlocatie op en ook de Stichting Grensverleggende Talenten is dit jaar weer van de partij. Een groep partijleden van Wij Putten zal net als vorig jaar een deel van het centrum onder handen nemen. Wethouder Roelof Koekkoek zal met een aantal individuele deelnemers vanaf het gemeentehuis starten om het andere deel van het centrum en de omliggende wijken op te schonen.

Na een jaartje afwezigheid, doet dit jaar de Stichting Natuur en Milieubescherming ook weer mee. Zij zullen rond de dassentunnel aan de Voorthuizerstraat het zwerfafval gaan verzamelen. Nieuw dit jaar is een wandelclub van zo’n 12 personen, die rond de Withagersteeg aan de slag zal gaan. Ook op donderdag 10 maart wordt er dit jaar al opgeruimd. Drie klassen van het Christelijk College Groevenbeek zullen als onderdeel van hun maatschappelijk stage het gebied rond hun school opruimen.

Afdrukken E-mail

Jarigen in de maand maart

In de maand maart zijn jarig,

  • 17 maart Vincent,

Van harte gefeliciteerd

Afdrukken E-mail

Businessclub SDC doneert 1500 euro aan SGVT

PUTTEN - Vorige week donderdagavond hield de Stichting Businessclub SDC Putten in het Bowlingcentrum Putter Eng haar nieuwjaarsreceptie. Op deze receptie doneerde de Businessclub (BC) een cheque van 1500 euro aan de Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT).

Lees meer

Afdrukken E-mail

Shoutbox

Latest Message: 4 years, 11 months ago
  • Jacqueline : Vandaag begint in Putten de Avondvierdaagse vier dagen wandelplezier. Wandelaars van de SGVT veel succes!
  • Jacqueline : Lewis 2 juni jarig , van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  • justdata : Mooie site
  • justdata : Mooie site

Only registered users are allowed to post

Kalender

May 2019
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Adres gegevens

Adres:

PC Hooftstraat 14
3881 KE Putten

Bezoekadres:

Alleen op afspraak

Locatie Husselsesteeg 15-17

Tel: 06-22 569 053.