Businessclub SDC doneert 1500 euro aan SGVT

PUTTEN - Vorige week donderdagavond hield de Stichting Businessclub SDC Putten in het Bowlingcentrum Putter Eng haar nieuwjaarsreceptie. Op deze receptie doneerde de Businessclub (BC) een cheque van 1500 euro aan de Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT).

door Tijs van den Brink

Fred Jonker, voorzitter van de BC ging in zijn nieuwjaarsspeech in op het doel van de BC: “Het primaire doel van de Businessclub is om, binnen haar mogelijkheden maar niet ten koste van alles, het 1e elftal van SDC de mogelijkheid te geven om in een zo hoog mogelijke klasse te voetballen. Op dit moment speelt het vlaggenschip van SDC in de op één na hoogste klasse van het zaterdag amateurvoetbal, namelijk de hoofdklasse, en dat is niet onverdienstelijk. Daarnaast wil de BC graag meer business tot business creëren onder haar leden.” Dankbaar constateerde hij de toename van het aantal leden van de BC: “We zijn dit jaar door de honderd leden gegaan en daarmee de grootste ondernemersvereniging van Putten, voorwaar geen sinecure. Vooral de laatste vier maanden van 2010 hebben we een goede sprong voorwaarts gemaakt. Dit komt mede doordat we, door de invoering van de zogenaamde lidmaatschapsdifferentiatie meerdere vormen van lidmaatschap hebben gecreëerd. Onze ambitie is om er in het jaar 2011 tien nieuwe leden bij te krijgen.” De voorzitter van de BC prees allen die zich inzetten voor alles wat te maken heeft met het plaatselijk voetballen: “Velen zijn wekelijks in de weer rond dat spelletje dat voetbal heet. Spelers, trainers, begeleiders, toeschouwers en niet te vergeten de zeer vele enthousiaste vrijwilligers die de kurk zijn, waarop de vereniging drijft.”

Het sociale aspect

Jonker wees ook op het sociale aspect van de persoonlijke ontmoetingen rond vergaderingen, sponsoravonden, trainingen, wedstrijden en het onderhoud van het sportpark: “Velen zijn er die daar wekelijks en sommigen zelfs dagelijks naar uitzien. De BC staat voor het er voor elkaar zijn, het omzien naar de ander, hart hebben voor je medemens en het elkaar accepteren om wie je bent en niet om wat je hebt of wat je doet.” De Puttenaren van oorsprong kwalificeerde hij als volgt: “De aard van de geboren en getogen Puttenaar is ingetogen en terughoudend en wars van hoogdraverij. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg! Het duurt altijd wel even maar als het gordijn van de terughoudendheid is weggeschoven, en wanneer de mist van de bescheiden schroom is opgeklaard, wanneer het wederzijdse vertrouwen er is, dan kom je vaak tot fijne en inhoudsvolle gesprekken. Gesprekken waarin het gaat om de diepere normen en waarden van het leven, de bases van je doen en denken.”

Economisch

Fred Jonker, zelf directeur van Jonker & Schut in Barneveld, ging terloops ook in op de economie: “Wat zijn de verwachtingen voor 2011? Vraag het aan tien economen en je krijgt allerlei verschillende antwoorden. Aan het eind van het jaar zullen er zijn die gedeeltelijk gelijk kregen. Achteraf is het gemakkelijk praten.” De leden van de BC, zelf allemaal ondernemers of oud-ondernemers, hield hij voor dat onder meer de volgende aspecten voor goed ondernemerschap van belang zijn: er vertrouwen in hebben, werken met een onderbouwd plan, je eigen kwaliteiten gebruiken en ontwikkelen en tot slot optimistisch blijven.

Omzien naar elkaar

Jonker zei dat het bestuur besloten had om voortaan af te zien van een kerstattentie voor de leden en daarvoor in de plaats jaarlijks een gift te schenken aan een plaatselijk goed doel: “Dit jaar willen we een gift geven aan de SGVT. Daarmee willen we de daad bij het woord voegen voor wat betreft het omzien naar elkaar en het oog hebben voor je medemens.” Voorzitter Ineke Spring in ’t Veld, die samen met bestuurslid Frits Hilbrink en medewerker Erik Waasdorp aanwezig was, mocht naar voren komen en de enveloppe met de cheque in ontvangst nemen. Bij het openmaken constateerde ze dat de cheque maar liefst een waarde van 1500 euro vertegenwoordigt. Met het uitspreken van de hartelijke dank hiervoor, maakte ze gebruik van de mogelijkheid om het een en ander over de SGVT te vertellen: “De SGVT biedt begeleiding aan jongeren en jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum of met een lichte verstandelijke beperking. Talenten hebben ze wel maar ze blijven vaak verborgen: wat ze in hun koppie hebben komt er vaak niet uit. Ze hebben extra begeleiding nodig. Door goede begeleiding leven ze vaak weer helemaal op. Sociaal zijn ze niet sterk, het lukt ze vaak zelf niet om vrienden te maken. Maar via begeleiding lukt dat soms wel, je hoort ze dan ineens blij zeggen: Ik heb nu ook een vriendje!” Ook vertelde de voorzitter van de SGVT waar de jongeren zich zoal mee bezighouden en op welke locaties: “Op ‘Landgoed Stormbroek’, van de familie Van Ganswijk, hebben ze mogelijkheden tot dag- en vrijetijdsbesteding, zoals dierenverzorging, de moestuin en lichte boswerkzaamheden. Ook aan de Ambachtstraat zijn er mogelijkheden tot dagbesteding. In de timmerwerkplaats maken ze nestkasten en vogelhuisjes.

Nu zijn ze druk bezig met het timmeren van kasten voor het steenuilenproject. De nestkasten in De Groene Scheg zijn ook door hen gemaakt. En vanaf 1 januari vorig jaar is de SGVT verantwoordelijk voor het onderhoud van de Puttense kruidentuin aan de Brinkstraat.” Tot slot wees ze nog op de mogelijkheid van zelfstandig wonen in Putten: “Aan de Jan Nijenhuisstraat worden thans 33 appartementen gebouwd. Acht ervan worden gehuurd door de SGVT: zeven voor deelnemers van de SGVT en één appartement wordt ingericht als centrale ontmoetingsruimte. Dat gebeurt allemaal voor onze jongeren met een beperking.” Onder het genot van een hapje en een drankje bleef het gezelschap op deze zeer druk bezochte vergadering in een gezellige en ontspannen sfeer nog lang napraten over van alles en nog wat.

Afdrukken E-mail

Shoutbox

Latest Message: 4 years, 10 months ago
  • Jacqueline : Vandaag begint in Putten de Avondvierdaagse vier dagen wandelplezier. Wandelaars van de SGVT veel succes!
  • Jacqueline : Lewis 2 juni jarig , van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  • justdata : Mooie site
  • justdata : Mooie site

Only registered users are allowed to post

Kalender

April 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Adres gegevens

Adres:

PC Hooftstraat 14
3881 KE Putten

Bezoekadres:

Alleen op afspraak

Locatie Husselsesteeg 15-17

Tel: 06-22 569 053.