Sneeuwruimen via Servicepunt Vrijwilligerswerk

Sneeuwruimen via Servicepunt Vrijwilligerswerk Putten en Stichting Grensverleggende Talenten De afgelopen periode is er extreem veel sneeuw gevallen. En de winter is nog lang niet voorbij, dus de kans dat er de komende maanden nog meer sneeuw zal vallen, is reëel.

De gemeente zet zich in om de (hoofd)wegen en de belangrijkste fietsroutes sneeuw- en ijsvrij te houden. De gladheidsbestrijdingsdienst heeft hier de handen aan vol. Daarom verzoekt de gemeente de inwoners dringend de stoep voor hun woning sneeuwvrij te maken en bij gladheid te strooien. Voor ouderen en hulpbehoevenden kan sneeuw en gladheid een probleem opleveren, omdat zij niet altijd in staat zijn hun oprit en stoepje sneeuwvrij te maken. Gelukkig zijn er vaak wel buren of familieleden bereid dit voor hen te doen. Ouderen en hulpbehoevenden die geen beroep kunnen doen op buren of familie, kunnen zich aanmelden bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk Putten van de Stichting Welzijn Putten, telefoon-nummer (0341) 357 078, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Als er meldingen binnenkomen, geeft het servicepunt het adres door aan de Stichting Grensverleggende Talenten (SGVT). Deze stichting biedt begeleiding aan jongeren en jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) of met een verstandelijke beperking op het gebied van dagbesteding, vrije tijdsbesteding en in de toekomst het wonen. De jongeren van de SGVT zullen vervolgens de sneeuw opruimen. De gemeente Putten heeft hiervoor sneeuwschuivers en bezems beschikbaar gesteld.

Uiteraard kunnen inwoners zich ook als vrijwilliger voor het sneeuwruimen aanmelden bij het Servicepunt Vrijwilligers Putten.

Wethouder Roelof Koekkoek: “De coalitie wil al het mogelijke doen om een sociale gemeente te blijven. Er moet een sterk vangnet zijn voor iedereen die niet in staat is op eigen kracht deel te nemen aan onze samenleving. Wij doen dat graag samen met de Puttense bevolking. Ook vrijwilligerswerk vinden we als coalitie erg belangrijk. Dit initiatief is een mooie gelegenheid om deze twee zaken te combineren. De zwakkeren een helpende hand bieden en vrijwilligers faciliteren, zodat ze hun mooie werk goed kunnen doen. Kortom: Samen voor Putten.”

Afdrukken E-mail

Shoutbox

Latest Message: 4 years, 10 months ago
  • Jacqueline : Vandaag begint in Putten de Avondvierdaagse vier dagen wandelplezier. Wandelaars van de SGVT veel succes!
  • Jacqueline : Lewis 2 juni jarig , van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  • justdata : Mooie site
  • justdata : Mooie site

Only registered users are allowed to post

Kalender

April 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Adres gegevens

Adres:

PC Hooftstraat 14
3881 KE Putten

Bezoekadres:

Alleen op afspraak

Locatie Husselsesteeg 15-17

Tel: 06-22 569 053.