Wat doen wij

Wat doen wij:

  • dagbesteding
  • individuele begeleiding
  • timmerwerkplaats , locatie ambachtstraat
  • locatie Husselsesteeg
  • tuinonderhoud bij ouderen/gehandicapten

 

De dagbesteding Is bedoeld voor deelnemers die niet of niet meer volledig naar school gaan en vindt plaats  op de locatie van de SGVT, werkzaamheden die daar plaats vinden zijn het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de moestuin, de kersenboomgaard en de aardbeien.  Buiten de locatie van de SGVT,  vinden werkzaamheden plaats in het bos van het landgoed Stormbroek. Tuinonderhoud bij ouderen /gehandicapten, schoolplein schoonhouden en tuinwerkzaamheden voor school in Ermelo en Wezep  en werkzaamheden, zoals bladruimen voor buitenplaats Putterheyde.  De SGVT ruimt vuil in een gebied wat is aangewezen door de gemeente aan de SGVT. Regelmatig gaan de deelnemer en zijn of haar begeleider op pad met de prikker.

Op de maandag gaat een medewerker met een deelnemer werkzaamheden verrichten voor Staatsbosbeheer. Dit doet de SGVT al vanaf 2004.  De werkzaamheden die worden gedaan zijn: het ruimen van zwerfvuil,  in een groot gebeid van Staatsbosbeheer.

De SGVT heeft het onderduikershol in Drie schoongemaakt. Verschillende wegen en bospaden zijn opgesnoeid. Picknickbanken zijn geschilderd, rasters zijn verwijderd en zijn er verschillende grafheuvels ontdaan van vegetatie.

Met drie scholen in Ermelo, de Cantharel, de Arendhorst en de Waterval is er sinds januari 2009 een samenwerking. De SGVT verzorgt bij deze scholen het onderhoud van het schoolplein en de tuin. Door bezuinigingen zijn deze werkzaamheden in 2016 gestopt.

Met veel plezier doen we vanaf 2017 het onderhoud van het schoolplein en de tuin van de Arendhorst in Ermelo weer en een school in Wezep.

 

 

Kruidentuin

Vanaf 1 januari 2010 verzorgt de SGVT het onderhoud en de rondleidingen van de Kruidentuin aan de Brinkstraat in Putten i.o.v. de Gemeente Putten en de Woningstichting.

Locatie Husselsesteeg

De ligging is in een rustige landelijke omgeving vlakbij het centrum en het station van Putten. Op afspraak kunt u naar de locatie komen kijken, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Deze locatie biedt ook de mogelijkheid tot dagbesteding.

Dierverzorging

Er zijn verschillende dieren die verzorgd en geknuffeld willen worden, zoals de Shetlandpony Queeny en de Fjord Ollex, waar ook op gereden kan worden,de konijnen,de kippen, de schapen, de border collie Dwight  en de  Belted Galloway's. De omgang met dieren doet het zelfvertrouwen toenemen.

Timmerwerkplaats

In de timmerwerkplaats bij de Ambachtsstraat zijn we druk met het timmeren van de kratjes voor Het Hert bier uit Putten. Maar ook tafels, en de vogelhuisjes worden hier gemaakt.

Groente , kruiden en fruit

Er worden  diverse groenten en kruiden gezaaid, verzorgd en geoogst. In overleg bestaat er voor de deelnemer die regelmatig aanwezig is op de locatie van de zorgboerderij,  de mogelijkheid een eigen groentetuintje te onderhouden. Ook zijn er verschillende soorten bessen zoals de bosbes de rode en blauwe bes, pruimen, appels, peren en bramen.

Knutselen

Er zijn verschillende activiteiten, zoals een vogelhuisje timmeren, figuurzagen, het maken en restaureren van de hokken voor de beesten.

Ontspanning

In de recreatieruimte is er gelegenheid voor , darten, sjoelen, tekenen, kleuren, verven, het maken van knutselwerkjes, een spel doen, ook zijn er 2 skelters, 1 step en 2 fietsen aanwezig.

Bos

Vlakbij de locatie is een stukje bos waar gewandeld kan worden en gezocht naar sporen van wild. Er zijn al verschillende dieren ontdekt zoals reeën, varken, das, uil, havik.

Avondvierdaagse

Vanaf 2005 wordt er vanuit de SGVT al meegelopen op zowel de 5 km als op de 10 km. vanaf 2010 lopen we alleen nog mee met de 5 km. De foto's hiervan staan in de map fotoalbum.

 

Afdrukken E-mail

Shoutbox

Latest Message: 4 years, 11 months ago
  • Jacqueline : Vandaag begint in Putten de Avondvierdaagse vier dagen wandelplezier. Wandelaars van de SGVT veel succes!
  • Jacqueline : Lewis 2 juni jarig , van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  • justdata : Mooie site
  • justdata : Mooie site

Only registered users are allowed to post

Kalender

May 2019
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Adres gegevens

Adres:

PC Hooftstraat 14
3881 KE Putten

Bezoekadres:

Alleen op afspraak

Locatie Husselsesteeg 15-17

Tel: 06-22 569 053.